Малко под 9000 руски войници ще бъдат разположени в Беларус като

...
Малко под 9000 руски войници ще бъдат разположени в Беларус като
Коментари Харесай

9000 руски войници пристигат в Беларус

Малко под 9000 съветски бойци ще бъдат ситуирани в Беларус като част от съвместната военна оперативна група за отбрана на границите на страната, оповестява " Ройтерс ".

В Беларус започнаха да идват първите съветски военнослужещи, които са част от районната група, написа в Туитър Валерий Ревенко, шеф на отдела за интернационално военно съдействие на Министерството на защитата на Беларус.

Той отбелязва, че предислоцирането им ще отнеме няколко дни, като общият брой на съветските военни ще бъде малко под 9000 души.

Преди дни беларуският президент Александър Лукашенко, който е непосредствен съдружник на съветския водач Владимир Путин, разгласи, че Беларус и Русия ще разположат военни сили дружно, само че не посочи къде.

Новината пристигна след взрива на Кримския мост, за който Москва упрекна Украйна, и провокира опасения, че беларуските войски могат да се причислят към съветските сили в тяхната сложна задача за завладяване и задържане на територии в Източна Украйна.

Ден по-късно обаче министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин увери, че взаимната оперативна група е  " чисто отбранителна ".

В петък Лукашенко разгласи, че е поставил Беларус в режим на антитерористична интервенция, което той изясни с " напрежението по границите ".

Той също по този начин предизвести Украйна и Запада да не притискат Русия в ъгъла, като сподели, че Москва има нуклеарни оръжия с причина.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР